Foxconn överväger elbilstillverkning i Europa

Kontraktstillverkaren Foxconn, med ordförande Liu Young-Way, kan tänka sig samarbeta med tyska biltillverkare om elbilstillverkning i Europa. Arkivbild
Kontraktstillverkaren Foxconn, med ordförande Liu Young-Way, kan tänka sig samarbeta med tyska biltillverkare om elbilstillverkning i Europa. Arkivbild Foto: Johnson Lai AP/TT

Den taiwanesiska kontraktstillverkaren Foxconn överväger att satsa på elbilsproduktion i Europa, Indien och Latinamerika. En möjlig lösning är att samarbeta med tyska biltillverkare, uppger Foxconns ordförande Liu Young-Way.

TT-Reuters
Publicerad
Annons

Foxconn – formellt kallat Hon Hai Precision Industry – presenterade tre prototyper på elbilar i måndags och har i sin elbilssatsning redan träffat samarbetsavtal med amerikanska Fisker och den thailändska energikoncernen PTT.

Bolaget har även aviserat en plan om att starta ett samägt produktionsbolag med biltillverkaren Stellantis för att leverera teknisk utrustning till bilindustrin. Dessutom har Foxconn tidigare i oktober köpt en fabrik i USA för elbilstillverkning av Lordstown Motors, efter köpet av en taiwanesisk fabrik för halvledartillverkning för bilar i augusti.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons