ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Åtalas för utpressning av sydsvensk politiker

En kvinna åtalas för att ha pressat en sydsvensk politiker på pengar. Hon hotade mannen med att hänga ut honom som sexköpare. Arkivbild.
En kvinna åtalas för att ha pressat en sydsvensk politiker på pengar. Hon hotade mannen med att hänga ut honom som sexköpare. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Med hot om att bli uthängd som sexköpare betalade en sydsvensk politiker över 200 000 kronor till en kvinna. Nu åtalas hon misstänkt för utpressning, rapporterar Sydöstran.

TT
Publicerad

Mannen har nekat till att ha försökt köpa sex. Enligt politikern har han endast köpt nakenbilder av kvinnan och vid något tillfälle skrivit ett meddelande om att det skulle vara ”fräckt att ha sex med henne i ett par timmar”.

Skärmdumpar från deras konversationer ska kvinnan ha använt för att hota politikern om att allt skulle avslöjas för omvärlden om han inte gav henne pengar. Under åtta månader förde politikern över pengar vid 13 tillfällen. Sammanlagt rör det sig om runt 200 000 kronor, men för drygt ett år sedan gjorde han en polisanmälan.

Laddar…