ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

RecensionNya filmer

Ambulance

Roligt för Gyllenhaal – inte för publiken

Yahya Abdul-Mateen II och Jake Gyllenhaal spelar bankrånare i ”Ambulance”.
Yahya Abdul-Mateen II och Jake Gyllenhaal spelar bankrånare i ”Ambulance”. Foto: Andrew Cooper/Universal Pictures

Jake Gyllenhaal verkar ha roligt som charmig bankrånare med dålig impulskontroll. Men biljaktsrullen ”Ambulance” är både överspänd och substanslös.

Karoline Eriksson
Publicerad

Det är lite synd att Hollywood inte verkar veta vad de ska göra med Jake Gyllenhaal. Eller om det är så att Jake Gyllenhaal inte är så bra på att vårda sin karriär. Han har inga problem att bära upp en hel film, som i fjolårets ”The guilty”, av ”Training day”-regissören Antoine Fuqua, där han i princip spelar själv mot en telefonväxel.

I ”Ambulance”, som också är baserad på en dansk film (”Ambulancen” från 2005), spelar han Danny, en charmig bankrånare med manipulativa drag och dålig impulskontroll. Det är en typ av roll som Gyllenhaal skulle kunna göra i sömnen, och visst kan man förstå att action-veteranen Michael Bay ville bygga historien kring hans intensiva, lite maniska utstrålning. Jake Gyllenhaal verkar ha haft väldigt roligt. Riktigt lika kul är det inte att se den här överspända och substanslösa biljaktsrullen, som mest verkar existera för att Bay älskar att filma spektakulära actionsekvenser med drönare. 

Laddar…