”Kraftigt rött vin till grillen överskattat”

Linda Pérez ligger bakom SvD:s nya premium-nyhetsbrev. Från och med den här veckan är hon även tillbaka som vinskribent i SvD Perfect Guide.
Linda Pérez ligger bakom SvD:s nya premium-nyhetsbrev. Från och med den här veckan är hon även tillbaka som vinskribent i SvD Perfect Guide. Foto: David Thunander

SvD:s vinskribent Linda Pérez om överskattade grillviner, höstens bästa husvin och vilken dryck som passar bäst till nybakat surdegsbröd.

Publicerad
Annons

Hallå Linda Pérez, SvD har nyligen lanserat ett premium-nyhetsbrev med dig, vad kan man förvänta sig av det?
– Exklusiva vinrecensioner som gör att man blir först med att ta del av veckans mest intressanta lanseringar, inte minst från det tillfälliga sortimentet. Det hela kryddat med härliga recept och matchande viner samt förtur till vinevenemang, provningar och annat vinrelaterat.

Vad gör det värt att betala 29 kronor i månaden för?
– För att jag nosar upp goda viner med samma energi som en tryffelhund. Du kan vänta dig både superklassigt och naturvilt, utmanande och tryggt. Allt med idén om att göra din vinvärld rikare.

Om du fick dela en flaska med vem du ville?
– En flaska Comtes de Champagne 2004 med min styvfarmor Ulla. Hon var min bästa vän, tillika ett modelejon som arbetade med inköp åt NK. Jag skulle vilja höra allt om hennes resor till Paris och om den där festen hemma hos Yves Saint Laurent. Det sista Ulla sa till mig innan hon gick bort var: ’jag tycker mycket om party’. En riktig förebild.

En klassisk vin- och matkombination som är lite överskattad?
– Kraftigt rött vin till grillen. Visst kan det vara gott, men det faktum att grillviner nästan alltid är röda gör det överskattat. Den rustika, rökiga grillsmaken är ofta ljuvlig tillsammans med ett fylligt, mineralrökigt vitt eller ett riktigt josigt rött – oavsett om du grillar kött, fisk eller grönsaker.

Ge oss i stället en oväntad men underbar kombo?
– Ett glas mogen champagne till nybakat surdegsbröd med ett riktigt gott, salt smör.

Vilket blir höstens husvin hos dig?
– Cortado Domaine de Majas 2021, 149 kr, nr 56326. Lätt ljusrött vin som passar mycket – tänk dig höstens motsvarighet till sommarens rosé!

Vill du prenumerera på premium-nyhetsbrevet? Första två månaderna är gratis. Därefter kostar det 29 kronor per månad. Läs mer här.

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons