ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Fört Noice-låtarna vidare till dottern”

Sofie Sarenbrant är aktuell med spänningsromanen ”Själsfränden”.
Sofie Sarenbrant är aktuell med spänningsromanen ”Själsfränden”. Foto: Magnus Ragnvid

Sofie Sarenbrant inspireras av sina deckarkollegor och tränar till halvmaran med klassisk svensk rock i lurarna. I serien ”Min kulturhelg” berättar en aktuell person om kulturen som lyser upp helgen.

Ellinor Skagegård
Publicerad

Min senaste bok ”Själsfränden” släpptes i tisdags och det är mycket som hänt i veckan; lansering på Hallwylska, morgonsoffor och radioprogram. Ett års arbete ligger bakom så det är något av en urladdning, i positiv bemärkelse. Det är ju kontrasterna som gör det så speciellt att vara författare: från att sitta ensam i skrivarstugan i sina pyjamasbyxor till att sitta i tv eller stå på en scen och prata. Men jag brukar vara trött efteråt, det är ändå en anspänning.

På fredagen behöver jag därför ut åka till min häst och hänga lite med honom. När jag kör bil lyssnar jag ofta på ljudböcker för att koppla av och koppla ifrån. Ibland kan jag annars ha lite svårt att koncentrera mig på ljudböcker, men när jag kör bil så funkar det perfekt som sällskap. Oftast vill jag följa vad mina författarkollegor inom deckargenren har skrivit, men jag lyssnar även på biografier och romaner.

Laddar…