Moldavien uppmanar till lugn efter explosioner

Moldaviens president Maia Sandu uppmanar befolkningen att behålla lugnet efter explosionerna i Transnistrien. Arkivbild.
Moldaviens president Maia Sandu uppmanar befolkningen att behålla lugnet efter explosionerna i Transnistrien. Arkivbild. Foto: Kenzo Tribouillard/AP/TT

Den moldaviska utbrytarregionen Transnistrien – som stöds av Ryssland – skakas av explosioner och granatbeskjutning samtidigt som kriget pågår i grannlandet Ukraina.

Moldaviens regering uppmanar befolkningen till lugn.

TT-AP-AFP
Publicerad
Annons

Två explosioner inträffade i en radioanläggning i staden Maiac i Transnistrien på tisdagsmorgonen, enligt inrikesdepartementet i den moldaviska utbrytarrepubliken. Två kraftfulla antenner slogs ut av explosionerna, men ingen person skadades, enligt myndigheterna. Antennerna användes för att sända ryska radioprogram.

Händelsen inträffade dagen efter det att flera explosioner skakat en regeringsbyggnad i utbrytarregionens huvudstad Tiraspol. Explosionerna tros ha orsakats av granatbeskjutning, enligt transnistriska myndigheter. Det finns även uppgifter om att en militärenhet i byn Parcani varit inblandad i en incident och utsatts för skador på tisdagen. Transnistriens säkerhetsråd har tillfälligt höjt terrorhotnivån med anledning av händelserna.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons