Mamman: Hoppade med sopkvast som fyraåring

Ett strålande glad Armand Duplanits efter att ha fått priset Årets Stjärnskott på tisdagskvällen i Monaco.  Priset delades ut inför världens främsta idrottare - och ”Mondo” tackade genom att hylla sina föräldrar Helena och Greg.
Ett strålande glad Armand Duplanits efter att ha fått priset Årets Stjärnskott på tisdagskvällen i Monaco. Priset delades ut inför världens främsta idrottare - och ”Mondo” tackade genom att hylla sina föräldrar Helena och Greg. Foto: Tomas Oneborg

Stavhoppstalangen Armand Duplantis har prisats som ”Årets Stjärnskott” och nominerats till rader med prestigepriser – inklusive Bragdguldet. Allt började med sopkvasten i vardagsrummet som fyraåring.

– Vi såg tidigt att han var totalt orädd, säger mamma Helena som är hans tränare.

Gunilla von Hall
Publicerad
Annons

MONTE CARLO Han skruvar rastlöst på sig i fåtöljen. Snor åt alla håll medan det rycker i benen som om han är beredd att kasta sig iväg med staven i högsta hugg när som helst. Armand ”Mondo” Duplantis har just fyllt 19 år men verkar på sätt och vis fortfarande vara ett barn.

– Jag är väldigt otålig. Jag har faktiskt inget tålamod alls, precis som pappa. Och så är jag extremt envis och tävlingslysten. Inget kan stoppa mig.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons