Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Skönhet

Sista minuten-tipset: Zlatans svarta nomad

SPG har pratat med Zlatan om den nya parfymen.

Text: SvD Perfect Guide - 22 december 2017
Annons

Utöver fotbollskarriären har Zlatan Ibrahimović lanserat en rad produkter under eget namn. Den främsta av den är hans dofter. Första doftserien kom 2015 och blev en av de största försäljningssuccéerna någonsin i Skandinavien.
Nyligen lanserades Zlatans senaste parfym, Black Nomad, som skiljer sig något från de tidigare.
– Den är något annat, mer unik och dominant. Den är också en limited edition, alla askarna är numrerade, så den är väldigt exklusiv, förklarar Zlatan själv över mail.

Förra gången bad du parfymören Olivier Perscheux ta fram doften av den svenska naturen? Vad fick han för instruktion den här gången?
– Vi ville skapa en cool doft med grym kvalitet. Att göra parfym är ett hantverk som jag har väldigt stor respekt för. Olivier har jobbat med de allra bästa råvarorna för att skapa den här exklusiva doften. I mina ögon är den perfekt och jag är väldigt stolt över den.

Det är en kraftfull doft. Är du själv en sådan som använder olika dofter på dagen och kvällen?
– Ja, det är en dominant doft så den är såklart väldigt bra på kvällen men den funkar även på dagen. Man ska göra det som känns bra. Jag har många dofter nu och mycket att välja på, så jag varierar. Allt beror på hur man känner sig och vad man vill säga med sin doft.

Är det du som är den svarta nomaden?
– Haha, ja det är jag som är nomaden. Jag har ju flyttat runt och levt på många olika platser vid det här laget.

Black Nomad säljs bland annat på NK, kommer i en numrerad box om 5 000 exemplar och med en hälsning från Zlatan. Och ja, Zlatan själv har nummer 1.

Annons