Ökad köttimport ska landa enormt handelsavtal

EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström hoppas få klart handelsavtal med Mercosur (Argentina, Brasilien, Paraguay och Uruguay) i början av 2018. Arkivbild
EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström hoppas få klart handelsavtal med Mercosur (Argentina, Brasilien, Paraguay och Uruguay) i början av 2018. Arkivbild Foto: Joakim Goksör/TT

Förhandlingarna om ett handelsavtal mellan EU och de så kallade Mercosurländerna är inne i sin slutfas. För att komma närmare en överrenskommelse har nu EU erbjudit de sydamerikanska länderna högre exportkvoter på kött.

TT-Reuters
Publicerad
Annons

Sedan 2004 har EU och de så kallade Mercosurländerna, Brasilien, Argentina, Paraguay och Uruguay, suttit vid förhandlingsbordet i vad som kan bli det mest omfattande handelsavtalet i EU:s historia.

Men det är först det senaste året som förhandlingarna tagit fart och nu arbetar parterna febrilt med att få till en överenskommelse innan mars 2018. Efter det kommer stora delar av den brasilianska ministerkåren gå ut i valrörelse och då riskerar handelsavtalet att läggas på is. Men EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström (L) är positiv.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons