Fingerprint-profiler: Vi har pekats ut som maffia

De är av alla sorter. Gamla, unga, kvinnor och män. Stämningen är förväntansfull många har tagit med sig sin respektive och tagit en dag ledigt från sitt arbete för att vara i Göteborg denna solig försommardag. På andra sidan Sverige, i Stockholm, kallas de lite föraktfullt för sekten – aktieägarna i Fingerprint Cards.

Patricia Hedelius
Publicerad
Annons

Sekten är det namn som många journalister men också aktieanalytiker använder för att beskriva aktieägarna i ett av Sveriges snabbast växande bolag – Fingerprint. Efter nära två decenniers kämpande med sina smarta fingeravtryckssensorer kom genombrottet för Fingerprint för drygt ett år sedan.

Fingerprint är Sveriges absolut bästa bolag enligt alla dem som samlats den här dagen, den 4 maj, inne på Svenska mässan i Göteborg för att delta i Fingerprints stämma. Det är de ganska ensamma om att tycka, ett oräkneligt antal nyemissioner, konkurshot, uteblivna ordrar och misstänkt insiderhandel har raderat ut en stor del av omvärldens förtroende för Fingerprint. Vilket avspeglas i en stor skepsis mot bolaget.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons