Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Min helg: ”Jag krigar på fram till fyra på morgonen”

Stilexperten Marcus Schuterman spelar tv-spel, klubbar och går hundpromenader under helgen.

Text: Fabian Midby - 19 mars 2018
Annons

Jag flyttade hem från Hong Kong för ett år sedan för att tillbringa mer tid med familj och vänner. Min flickvän Kajsa bor i Milano, men är i Stockholm en hel del. Sedan jag kom hem har mina helger sett rätt likadana ut. Jag lämnar inte jobbet förrän sent på fredagen, då går jag direkt hem och lagar middag åt mig själv. Ikväll blir det kyckling, bönor, couscous och en currysås på crème fraiche. All mat blir godare med crème fraiche. Jag har ett par olika standardrätter på min repertoar och kan äta samma mat i flera veckor, sen byter jag. Jag fick nyligen en ny ugn, och då åt jag lasagne i hur många dagar som helst.

Eftersom en sen kväll väntar vilar jag lite efter maten. Känner mig dåsig efter en timmes tupplur men sätter på datorn och hoppar in i ett överlevnadsspel. Jag använder spelandet som ett slags lugnande medel. Ibland behöver man koppla bort och stänga av. Efter det kommer lite polare över på en öl och för att spela Uno. Det är min typ av favoritförfest; vänner, öl och Uno.

Senare traskar vi ner mot Berzelii Park och Lily’s at Rose, klubbkonceptet jag driver för Robert Hållstrand. Jag tröttnade på att sitta på trevliga middagar och vara peppad på att gå ut, men bli besviken så fort jag kom till nattklubben. Målet med Lily’s var att skapa ett ställe som alltid levererar. Där man vet vad man får. Dansvänliga 70- och 80-talshits, skön stämning och trevligt bemötande. Jag krigar på fram till klockan fyra på morgonen. Är inget stort fan av nattmat, så jag drar hem, duschar och somnar direkt.

Annons
Annons

På lördagen vaknar jag pigg och utvilad runt tolv. Sedan Kajsa kom in i mitt liv har jag känt mig energifylld och taggad på livet. Att vi har ett långdistansförhållande är såklart lite jobbigt, men inget som står i vägen för vår relation.

Efter frukost går jag direkt till Sats Stureplan och kör ett träningspass. På vägen hem går jag förbi kontoret på Nybrogatan och kollar mailen. Jag blir snart Henrik Bergs partner i skomärket Morjas, så det gäller att hålla sig uppdaterad alla dagar i veckan.

Efter ytterligare en portion kyckling, bönor, curry och couscous bär det av till Frihamnen.

Där kör jag gokart med ett gäng kompisar, en perfekt helgsyssla. Hemma igen blir det en timmes tv-spel. Nya Zelda på Nintendo Switch är mitt senaste beroende. Sen repeteras fredag kväll; mat, vila, tv-spel, öl, Uno, Lily’s och sen hem.

På söndagen vaknar jag lite extra sent. Min kära mamma, som vanligtvis brukar vara ute och resa, är för en gångs skull hemma. Vi går en promenad med hennes hund Leo på Gärdet där han får springa fritt.

Framåt kvällen knatar jag bort till en polare i Vasastan. Där samlas ett tjugotal grabbar och går igenom vad som hänt i veckan. Vi beställer stans bästa pizza från Babette och snackar till sent inpå kvällen innan jag beger mig hem för att förbereda mig för en ny vecka.

Annons