Konsekvent inkonsekvent i Vasastan

KLICKA PÅ BILDEN FÖR BILDSPEL. Tufty-soffa, formgiven av Patricia Urquiola. Glasbord formgivet av Paolo Piva 1981. Stor målning av Maria Liffner och fotografi av Martin Wallin.
KLICKA PÅ BILDEN FÖR BILDSPEL. Tufty-soffa, formgiven av Patricia Urquiola. Glasbord formgivet av Paolo Piva 1981. Stor målning av Maria Liffner och fotografi av Martin Wallin. Foto: Johan Sellén

När Paulina Liffner von Sydow och hennes man flyttade in i sin nya lägenhet var tanken att den skulle inredas minimalistiskt och konsekvent. Men det visade sig vara lättare sagt än gjort.

Gill Renlund
Publicerad
Annons

Paulina Liffner von Sydow och hennes man trivs fint i sin trerummare i Vasastan. Men när de köpte lägenheten för tre år sedan var den mest att betrakta som ett renoveringsobjekt. Sedan dess har paret bland annat flyttat en vägg för att kunna bygga om den tidigare kokvrån till ett riktigt kök. De har också tagit upp en igenbommad dörr för att få ljuset att sprida sig i lägenheten igen. Dessutom har de gjort en hel del ytrenoveringar.

– Köket är fortfarande litet, men perfekt för söndagsfrukosten och kaffepauser. Matbordet hittade vi på mina svärföräldrars vind, säger Paulina när hon visar runt.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons