ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Extra bostadsbidrag förlängs och höjs ett halvår

Arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L), vice statsminister Ebba Busch (KD), finansminister Elisabeth Svantesson (M) samt Oscar Sjöstedt (SD), Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson förlänger det tillfälliga tillägget i bostadsbidraget för barnfamiljer till årets slut.
Arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L), vice statsminister Ebba Busch (KD), finansminister Elisabeth Svantesson (M) samt Oscar Sjöstedt (SD), Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson förlänger det tillfälliga tillägget i bostadsbidraget för barnfamiljer till årets slut. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Regeringen och Sverigedemokraterna vill förlänga och höja det extra tillägget i bostadsbidraget till barnfamiljer från juli till årets slut.

Det kan max ge 775 kronor i månaden mer än idag.

TT
Publicerad

– Det här är riktigt träffsäkert, säger energi- och näringsminister Ebba Busch (KD), på en pressträff med företrädare för de två andra regeringspartierna samt stödpartiet Sverigedemokraterna.

Med träffsäkert avser Busch att det bedöms nå de som som har det svårast nu i en tid med rusande matpriser och andra kostnader – barnfamiljer, och särskilt ensamstående kvinnor med barn med lägre inkomster. Enligt Kristdemokraterna är förslaget ett bevis för att KD gör avtryck i regeringens politik.

Laddar…