Frågan: Får statsministern festa?

En politikpodd från Svenska Dagbladet med Torbjörn Nilsson, Maggie Strömberg och Henrik Torehammar.
En politikpodd från Svenska Dagbladet med Torbjörn Nilsson, Maggie Strömberg och Henrik Torehammar. Foto: Foto, Gustaf Månsson och Staffan Löwstedt, illustration, Henrik Malmsten

PODD | Veckans fråga kommer från Adam. Hur går det till när statsministern är ledig? Vad händer om Ulf Kristersson vill festa till det rejält och ordna kräftskiva på Harpsund? Har någon annan jouren då? Henrik Torehammar och Torbjörn Nilsson svarar på frågorna.

SvD
Publicerad
Annons

Lyssnaren Adam Johansson har kontaktat redaktionen och ställt en ständigt aktuell fråga: är statsministern någonsin ledig? Får verkligen statsministern ha kräftskiva och festa till det? Torbjörn Nilsson undrar om det kan vara så att Ulf Kristersson, och tidigare statsministrar, faktiskt inte vill festa så mycket? Han har hört historier om onyktra statsråd, men dock inte statsministrar.

”De som blir partiledare är generellt en tråkigare och mer kontrollerande människotyp, än en del andra människor ute vårt samhälle.”

Henrik Torehammar har läst vad som står i reglerna.

”De kan vara borta på olika platser, men måste alltid vara redo att träda i tjänst.”

I avsnittet nämns Schenström-affären, Helmut Kohls fäbless för smör, Tage Erlanders långa runda och Per Albin Hanssons groggtillställningar.

I SvD:s podd Politiken får du hjälp att ligga steget före i svensk inrikespolitik. Nya avsnitt varje onsdag och fredag.

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons