Målet: Stänga av ryssar före nyår

Bland de cirka 1 000 ryska idrottare som misstänks för dopning finns 31 skidskyttar. Internationella skidskytteförbundet (IBU) gör nu en snabbutredning för att stänga av dem som fortfarande tävlar. Målet är att besluta om avstängning före tävlingarna i Oberhof i början av januari.

TT
Publicerad
Annons

Verdens Gang var först med att berätta att en expertgrupp från IBU identifierat 31 ryska skidskyttar som misstänkts för dopning i den senaste Wada-rapporten om den statsunderstödda dopningen i Ryssland. Expertgruppen ska fortsätta granska rapporten för att sedan komma med rekommendationer om eventuella avstängningar av aktiva åkare.

Är det så att någon ska stängas av så vill vi att det ska ske så fort som möjligt. Men det är viktigt att vi har det juridiska på plats innan vi stänger av åkare. Våra domar kan ju överklagas till Cas (Idrottens skiljedomstol). Därför är det viktigt att vi är säkra på att det håller även där, säger Svenska skidskytteförbundets Olle Dahlin, som också är vice ordförande i IBU, till TT.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons