"Kinesen" Carmona skriver roman: ”Var trasig”

Leo Carmona har skrivit debutboken "Spelet är spelet" i fängelset och planerar att skriva tre, fyra delar till. Han tror inte att den kommer att få kritik för att glorifiera våld, som Kartellen fick. "Jens Lapidus är glorifierande. Jag berättar bara om verkligheten och det är ingen glorifiering. Det går åt helvete för alla."
Leo Carmona har skrivit debutboken "Spelet är spelet" i fängelset och planerar att skriva tre, fyra delar till. Han tror inte att den kommer att få kritik för att glorifiera våld, som Kartellen fick. "Jens Lapidus är glorifierande. Jag berättar bara om verkligheten och det är ingen glorifiering. Det går åt helvete för alla." Foto: Stina Stjernkvist/TT

Hiphopgruppen Kartellen har tagit en paus. Men Leo "Kinesen" Carmona fortsätter att berätta om sitt liv – i bokform. "Spelet är spelet" handlar om hur snabbt kriminalitetens logik kan få unga utsatta killar på fall.

TT
Publicerad
Annons

Skänningeanstalten hukar i grå anonymitet bland sommargröna ängar. Fängelset är annorlunda än det finska där Leo Carmona inledde sitt straff för anstiftan till mord. Vakterna förbjuder oss visserligen att ta med en liten bandspelare in, och besöksrummet är en sorglig historia med flammiga väggar, rangliga bord och blyertsklotter. Men det är humanare, konstaterar Leo Carmona.

– I Finland sov jag i en bunker med straffmadrass som var så här tunn, säger han, måttar med fingrarna och skrattar:

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons