Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Skönhet

Kändisarna som sköter sminket själva

De har ett entourage av makeup-artister och stylister redo med penslar och puder. Men de väljer att lägga sin egen makeup, tack så mycket. Den senaste i raden att ta saken i egna händer istället för att sätta sig i makeupstolen är Miley Cyrus. Och hon är inte ensam. Vi tar av hatten för dessa makeupdrottningar som bevisar det vi alla innerst inne visste: att det är vi själva som vet bäst vad vi klär i.

Text: Caroline Hainer - 18 juli 2017
Annons
Picasa
Foto: Picasa
Jon Kopaloff / FilmMagic
Foto: Jon Kopaloff / FilmMagic
Foto: Picasa

1. Kate Middleton
Mycket har sagts om den moderna monarken, men att hon lade sin egen makeup till bröllopet med prins William har inte uppmärksammats nog. Se på hennes eleganta bröllopslook! Hur många tidningar världen över har inte smällt upp närbilder på hennes ansikte från den dagen? Bryr hon sig? Nej, hon gifte sig med William för att de är kära, inte för att exponeras i tidningar.

Foto: Jon Kopaloff / FilmMagic

2. Rihanna
Sångerskan som styr universum har tagit över eyelinern från sin makeupartist och lägger den numera helst själv. Hon har också, enligt Hollywood Life, börjat bossa över sin highlighter också. Favoritmärket just nu, för att få till den perfekta vingen vid ögat, är M.A.C.

Annons
Annons
JLJ/ZOJ/WENN.com
Foto: JLJ/ZOJ/WENN.com

3. Shakira
En av världens sexigaste behöver ingen hjälp med att lägga makeupen innan en show. Eller innan hon går ut och handlar i mataffären för den delen. Numera väljer hon en ”less is more”-look och föredrar den naturliga paletten. Men kajalen runt de bruna ögonen är fortfarande intakt.

Foto: JLJ/ZOJ/WENN.com

4. Michelle Obama
Hennes tidigare makeupartist Ingrid Grimes-Myles berättar i en intervju att hon lärde dåvarande First Lady hur man lägger en enkel makeup för olika mediaframträdanden, eftersom kameror och foton skalar bort en del färg och skärpa. Sedan dess lägger Mrs. Obama sin egen makeup för det mesta. Det blir enklare så, speciellt under hektiska pressresor och turnéer.

Annons
Annons

5. Beyoncé
När hon turnerar föredrar Lady Bey att ha full kontroll över penslar och palett. Det handlar inte nödvändigtvis om att ha total kontroll, för sångerskan är det ett sätt att helt komma in i rätt stämning inför ett uppträdande. Hon tar en timme på sig framför spegeln medan hon preppar också mentalt inför mötet med publiken.

6. Diane Kruger
Hon är en före detta modell så hon har ett bra underlag att arbeta med. Men skådespelerskan säger att hon visserligen lärt sig en massa tricks från sina modelldagar men skälet till att hon lägger sin egen makeup – även inför ett röda mattan-event – är att hon vill hålla det enkelt. Hon fokuserar på ögonbrynen och inte så mycket mer. Hon lever som hon lär – hon färgar också håret själv.

7. Blake Lively
Gossip Girl-stjärnan föredrar sina egna skills innan ett röda mattan-event. Inte bara lägger hon sin egen makeup, hon stylar också sitt hår själv. En bedrift, kan man tycka, när man har lockar som en hel beautyvärld avundas. Dessutom har hon en bra känsla för modestyling och brukar överlåta även klädvalet vid stora events till sig själv och ingen annan.

Annons