ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
Familjen Herngren har ett fritidshus på Älgö, men Clara kan inte tänka sig att göra som många av vännerna: flytta tillbaka till Saltis på heltid. ”Jag har provat att bo där, det passade mig jättebra när jag var barn. Men nu trivs jag väldigt bra i Stockholm.”
Familjen Herngren har ett fritidshus på Älgö, men Clara kan inte tänka sig att göra som många av vännerna: flytta tillbaka till Saltis på heltid. ”Jag har provat att bo där, det passade mig jättebra när jag var barn. Men nu trivs jag väldigt bra i Stockholm.” Foto: Lars Pehrson

Uppväxten inspirerade till överklass-ironin

Clara Herngrens barndom i Solsidan inspirerade maken Felix när han skapade tv-serien som nu blir långfilm. Och hennes tv-serie ”Bonusfamiljen” är i sin tur inspirerad av deras parterapi och kamp för att få familjelivet att fungera.

Sam Sundberg
Publicerad

Det är sjukt högt faktiskt. Himlen breder ut sig ovanför oss, grå och mjuk. Det är det svarta vattnet tolv meter ner som ser ut att vilja slå sönder alla ben i våra kroppar.

Här uppifrån ser vi Lill-Babs gamla hus. Observatoriet. Den pampiga Grünewaldvillan i rostrött trä under ärggrönt koppartak. Skogen som täcker Älgö och Korsholmen. Vattnet som kallas för Saltsäcken och leder ut i skärgården via Ingaröfjärden.

Laddar…