ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Mats Wickman:Husen blir högst i stan – men saknar verkshöjd

Mats Wickman
Stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M), Mattias Roos, vd för SSM bygg, och finansborgarrådet Sten Nordin (M) presenterade 2013 planerna för norra Europas högsta bostadshus vid Telefonplan i Stockholm.
Stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M), Mattias Roos, vd för SSM bygg, och finansborgarrådet Sten Nordin (M) presenterade 2013 planerna för norra Europas högsta bostadshus vid Telefonplan i Stockholm. Foto: Lars Pehrson

Varför ska Stockholm få två höjdsjukehöga skyskrapor utan estetisk verkshöjd? Det är en fråga som vi som värnar stadsbilden och kulturhistoriska värden vill att Stadshuspolitikerna svarar på.

Mats Wickman
Publicerad
Annons

Spelar makten schack med medborgarna i Stockholm? Det som framstod som en nyorientering för stadsbyggnadspolitiken genom stoppet av Nobel Center och Apple i Kungsträdgården visade sig vara ett offer av, tja, säg drottningen och en springare. På så sätt har den grönblåa majoriteten i Stadshuset skyddat sin kung – det byggindustriella komplexet, vars profithunger exploaterar sönder vår stad.

Laddar…