Annons

Så kan du undvika arbetsplatsolyckor i vinter

Mikael Baggens, affärsutvecklare på Ejendals.
Mikael Baggens, affärsutvecklare på Ejendals. Foto: Ejendals.

Skyddsskor som är tillverkade för att klara av vårt nordiska klimat har stor betydelse för att förebygga arbetsplatsskador. Kalla fötter påverkar till exempel säkerheten när du klättrar på stegar, eller arbetar på hala underlag.

– Det lönar sig att lägga lite extra tid på att kontrollera att du har hittat en produkt med rätt säkerhetsfunktioner och köldskydd, säger Mikael Baggens, affärsutvecklare på Ejendals.

Vintern har sakta, men säkert börjat göra entré i vårt avlånga land. Samtidigt finns det många yrkesgrupper som inte viker sig för några minusgrader. De är vana vid att stå emot både isande kyla, våta underlag, halka och regnblandad snö som har förvandlats till is. Det finns ingen temperatur då det är förbjudet att arbeta utomhus, men att tumma på bra skyddsskor och handskar kan få förödande konsekvenser.

– Kalla händer och fötter påverkar inte bara förmågan att hålla värmen i hela kroppen, det är också en säkerhetsrisk. Det ställer extra höga krav på våra skyddshandskar och skor, säger Mikael Baggens, affärsutvecklare på Ejendals.

Foto: Ejendals.
Ejendals.
Foto: Ejendals.

”Ska hålla fötterna säkra, torra och bekväma”

Mer än hälften av det totala antalet arbetsplatsskador varje år utgörs av skador på händer, handleder, fingrar, fötter, vrister och tår. En av de vanligaste orsakerna till arbetsolyckor i byggbranschen är att man ramlar eller faller. Om du arbetar utomhus är det extra viktigt att investera i bra kvalitetsskor för olika typer av kalla miljöer.

– Skyddsskorna ska hålla fötterna säkra, torra och bekväma hela dagen. De måste också vara varma och väl rustade för riktigt kallt väder, men även smidiga och ergonomiska i sin utformning så de inte blir klumpiga att använda. Design och funktion går hand i hand i alla våra produkter. Design har en fantastisk förmåga att förbättra den primära funktionen avsevärt för skyddsprodukter, säger Mikael Baggens.

Brett sortiment av kvalitetsskor och handskar

Ejendals äger och driver en skofabrik i Finland. De samarbetar också med noggrant utvalda fabriker över hela världen. Sedan starten 1949 har det innovativa bolaget byggt upp ett brett sortiment av kvalitetsskor och handskar för olika typer av kalla miljöer. Det spelar ingen roll om du arbetar i bitande kyla i norra Sverige, eller i Skåne där snön ofta lyser med sin frånvaro.

– Oavsett om du väljer en varmfodrad skyddskänga för mycket kallt väder, eller en vattentät och fodrad skyddskänga för en våt och normalkall vinter, sätter du alltid foten i en premiumprodukt, säger Mikael Baggens och avslutar:

– Säkerheten är alltid viktigast. Genom att investera i rätt hand- och fotskydd bidrar du till att öka lönsamheten för ditt företag i framtiden.