Åtta dåliga vanor som kan vara bra för oss

Nystart och stora ambitioner om en hälsosam och välstrukturerad livsstil i all ära, men det är också sunt att vända på kuttingen och se saker ur ett annat perspektiv. Vissa av våra ”dåliga” vanor kan vara riktigt bra för oss.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Idagsidans artikelserie ”Nystart” har fokuserat på hur vi ska göra för att lyckas bygga nya vanor vi vill ha. Ofta handlar våra ambitioner om att äta och dricka mer hälsosamt för att hålla oss pigga och friska, vi ska träna flitigt och bli mer välorganiserade både på jobbet och hemma. Men, som alltid, går det att se saker från andra håll. Ibland är det forskningen som gör nya upptäckter, ibland behöver vi blicka bakåt på gamla argument som kanske fallit i glömska. Så ta det lugnt, sätt dig ned och drick en kopp kaffe till.

Kaffe har länge haft ett oförtjänt dåligt rykte, men på senare år har det kommit allt fler vetenskapliga studier som visar att kaffe är rena hälsodrycken. Kaffe kan minska risken för hjärtsjukdomar, stroke, gallsten och Parkinsons sjukdom. Studier visar att det är ofarligt att dricka upp till sex koppar kaffe om dagen, enligt Harvard TH Chan. Det lär vara nyttigast att dricka bryggkaffe eftersom filtret minskar substanser i kaffet som kan orsaka förhöjda kolesterolvärden.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons