Immuniteten kan vara något år

Sars-cov-2 är ett coronavirus, en virusfamilj med minst sju kända virus var av fyra inte orsakar mer än en vanlig förkylning.
Sars-cov-2 är ett coronavirus, en virusfamilj med minst sju kända virus var av fyra inte orsakar mer än en vanlig förkylning. Foto: NIAID/AP/TT

En eventuell immunitet mot det nya coronaviruset varar antagligen inte mer än något år. Så är det nämligen för de andra coronavirus som bara orsakar vanliga förkylningar, visar ny forskning.

Johan Nilsson/TT
Publicerad
Annons

En nyckelfråga under hela pandemin har varit och är hur länge en eventuell immunitet varar. Det vill säga hur länge en person som har haft sjukdomen kan vara säker på att inte smittas och bli sjuk på nytt.

Den forskning som hittills har presenterats har inte kunnat ge något bra svar. Detta samtidigt som det kommit rapporter om personer som har infekterats och blivit sjuka av det nya coronaviruset en andra gång. Trots det är den allmänna bilden fortfarande att en immunitet borde vara åtminstone pandemin ut, något statsepidemiologen Anders Tegnell tidigare sagt, även om han – lika lite som någon annan – egentligen vet hur det ligger till med den saken.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons