Rymlig laddhybrid med sportig touch

På vänster bog ser man laddluckan för el. Det tar drygt 3,5 timmar att ladda batteriet fullt från en laddbox.
På vänster bog ser man laddluckan för el. Det tar drygt 3,5 timmar att ladda batteriet fullt från en laddbox. Foto: Pontus Lundahl/TT

Nya Ford Kuga har vuxit och bjuder på generösa innerutrymmen. Den har lite större batteri än flera andra laddhybrider, med en räckvidd på upp till 5,6 mil på ren eldrift. Men vill man ha sportfjädring i en familjesuv?

Julia Brzezinska
Publicerad
Annons

Grillen för tankarna till Aston Martin, men trots Kugas sportiga ambitioner slutar likheterna med den brittiska sportbilstillverkaren där. Den tredje generationen Kuga lanserades för ett år sedan och bland nyheterna finner vi bland annat elektrifiering i tre olika nivåer. Kuga erbjuds som mildhybrid, vanlig hybrid och laddhybrid. Vi provkör den sistnämnda. Kuga har gott om konkurrenter, däribland Volvo XC60, Volkswagen Tiguan och Toyota RAV4 som också finns som laddhybrider. Dessa känns dock mer premium och erbjuds dessutom med fyrhjulsdrift, men kostar också mer. Det som utmärker Fords bidrag är tyst kupé, tack vare brusreducerings-teknik, och generösa utrymmen – den här generationen har vuxit nästan tio centimeter på längden och fem centimeter på bredden. Vår bil är utrustad med sportfjädring, och prioriterar man komfort kan det vara värt att provköra en bil med standardchassi också innan man bestämmer sig. Den något sportigare fjädringen gör förvisso att bilen inte kränger så mycket i sidled men gör å andra sidan att ojämnheter och vägskarvar blir mer kännbara.

Interiören har en dos av plastighet och trots att testbilen är utrustad med elsäten har jag svårt att få till en bra sittposition. Sittdynan är bred på amerikanskt vis men stoppningen är åt det fastare hållet och får åtminstone inte min kropp att rysa av välbehag. Men utrymme för ben och huvud råder det ingen brist på, varken fram eller bak.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons