ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Silverlaget kan andas ut – nu väntar hemresa

Efter att ha hämtat silvermedaljerna för lagsprinten väntar nu hemresa till syret för Jonna Sundling och Maja Dahlqvist.
Efter att ha hämtat silvermedaljerna för lagsprinten väntar nu hemresa till syret för Jonna Sundling och Maja Dahlqvist. Foto: Henrik Montgomery/TT

Maja Dahlqvist och Jonna Sundling var nöjda med sitt OS-silver i sprintstafetten. Men nu väntar en minst lika skön upplevelse: hemresan till lägre svensk höjd och: lättare träningspass.

– Vi hörde av (Marcus) Grate, som kommit hem, att det är drömmen att kunna åka på lätta spår och kunna andas bra. Det låter härligt, säger Maja Dahlqvist.

Anders Hansson/TT
Publicerad

Det har gått en timme sedan Maja Dahlqvist och Jonna Sundling tog en silvermedalj i OS-sprintern. Flera gånger har de fått förklara hur tufft det var i spåret och om utgången hade blivit annorlunda ifall Maja Dahlqvist inte hade tappat på sin sista sträcka och Jonna Sundling fått gå ut med tätlagen.

– Det kan jag inte säga nu. Vi hade det läge vi hade och jag gjorde det bästa av det och fick ut allt jag hade i dag. Jag är stolt över vår prestation och att vi tillsammans lyckas vinna ett OS-silver, säger Jonna Sundling.

Laddar…