”Jag har förträngt att jag måste tävla igen”

Cornelia Jakobs tävlar med låten ”Hold me closer” i Melodifestivalen.
Cornelia Jakobs tävlar med låten ”Hold me closer” i Melodifestivalen. Foto: Pressbild, Anna-Lena Ahlstrom

Cornelia Jakobs förfestar till Melodifestivalen i en europeisk storstad. I serien ”Min kulturhelg” berättar en aktuell person om kulturen som kommer att lysa upp den kommande helgen.

Publicerad
Cornelia Jakobs jublar tillsammans med sina låtskrivare Isa Molin och David Zandén efter finalplatsen i Melodifestivalen.

Cornelia Jakobs jublar tillsammans med sina låtskrivare Isa Molin och David Zandén efter finalplatsen i Melodifestivalen.

Foto: Jonas Ekströmer/TT
Annons

På fredag ska jag åka till Aten med mina två bästa kompisar, Isa och Roshi. Isa, som jag har skrivit “Hold me closer” med, är halvgrek. Hennes familj har en lägenhet i Aten, så vi ska ha en härlig tjejhelg. Det har varit en väldig “release” efter att jag gick vidare till finalen i Mello och jag har kunnat slappna av på ett sätt jag inte känt på länge. Det är en så himla skön känsla. 

Om det är ett tidigt morgonflyg så måste jag lyssna på Susanne Sundfør. Jag älskar att lyssna på henne. Jag är väldigt morgontrött. Jag har verkligen två skepnader. Jag är trevligare – eller i alla fall mer vaken – först efter lunch. På förmiddagarna vill jag ha någon musik som är i samma mood som jag själv. Jag älskar plattan “Music for people in trouble”. Jag har även en ny favoritlåt som heter “When the Lord”. Om jag är ledsen eller deppig lyssnar jag på den låten. Den är helt magisk. Den är en del av soundtracket till en jättemörk dokumentär som heter “Självporträtt” om en konstnär som håller på att dö i anorexi.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons