Annons

Lista: Hyresvärdarnas största orosmoln

Obetald hyra, olaglig verksamhet och skador på lägenheten. Orosmolnen för den som ska hyra ut sin älskade lägenhet är många. Men ta det lugnt. Blocket Bostad hjälper dig med att få in hyran i tid och försäkrar ditt älskade hem.

Att hyra ut sin lägenhet eller sitt hus kan kännas läskigt på flera sätt. Hur vet man att man får in hyran i tid, och vad händer om någon spiller rödvin på ens älskade soffa? När Blocket Bostad frågade hyresvärdar vad de är mest oroliga för när de ska hyra ut sin lägenhet toppade utebliven hyran listan, hela fyra av tio oroade sig över det. Och faktum är att statistik från Blocket Bostad visar att 22 procent av hyrorna betalas för sent varje månad.

Och det är bara ett av orosmolnen hyresvärdar står inför. På andra plats kom oron över att hyresgästen skulle störa grannarna, det oroade sig 35 procent av de svarande för.

– Det som hyresvärdar oroar sig mest för är att inte få in hyran i tid, och det finns det en enkel lösning på. När du hyr ut din bostad via oss garanterar vi dig hyran den 25:e varje månad och vi sköter allt kring betalning, eventuella påminnelser och avtalsskrivning. Dessutom är det gratis för dig som hyresvärd, säger Ebba Rosencrantz, pressansvarig på Blocket Bostad.

Skador på lägenheten, som repor i golvet, hål i väggarna eller kraftig röklukt, är andra saker som kan orsaka magont hos hyresvärdar. En av fem oroar sig över repor och hack i golvet, vilket är fler än vad som oroar sig över att det ska bedrivas olaglig verksamhet i lägenheten.

– Vi vet vad hyresvärdar oroar sig för och vad de behöver hjälp med. Därför har vi tagit fram en uthyrningsförsäkring som ingår när du hyr ut din lägenhet via Blocket Bostad. Den kan ersätta dig om dina prylar eller lägenheten blir skadad, upp till 1 miljon kronor, säger Ebba Rosencrantz.