ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Nya våldsamma upplopp – tre skadade efter skott

Räddningstjänst släcker bilbränder vid Ringdansen centrum i samband med upplopp i Navestad i Norrköping på påskdagen.
Räddningstjänst släcker bilbränder vid Ringdansen centrum i samband med upplopp i Navestad i Norrköping på påskdagen. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Tre personer har skottskadats under upplopp i Norrköping, troligen av rikoschetter från polisens varningsskott. En polis är lindrigt skadad. Våldsamheter startade i både Norrköping och Linköping efter att högerextrema Rasmus Paludan uppgett att han tänkte besöka städerna.

TT, Karin Thurfjell
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Upploppen i Östergötland startade sedan Rasmus Paludan, partiledare för danska högerextrema partiet Stram kurs, uppgett på Facebook att han tänkte besöka Norrköping och Linköping på söndagen.

Trots att Paludan aldrig dök upp blev det mycket oroligt i städerna. Flera bilar sattes i brand, och stenar kastades. I Navestad i Norrköping har tre personer skadats efter att polisen avlossat varningsskott. Polisen skriver på sin hemsida: ”Polisen avlossade flera varningsskott. Tre personer verkar ha träffats av rikoschetter och vårdas nu på sjukhus. Samtliga tre skadade är gripna misstänkta för brott.”

Laddar…