I onsdags öppnade Danmark nattklubbarna för folk som kan visa upp vaccinpass där det framgår att de är dubbelt vaccinerade eller har genomgått infektion eller har nyligen genomfört ett pcr-test.
I onsdags öppnade Danmark nattklubbarna för folk som kan visa upp vaccinpass där det framgår att de är dubbelt vaccinerade eller har genomgått infektion eller har nyligen genomfört ett pcr-test. Foto: Olafur Steinar Gestsson/AP

Berömmet till Tegnell: ”Då var vi avundsjuka”

Danmark slopar snart alla coronarestriktioner – samtidigt som Norge drabbats av det högsta dygnssmittotalet hittills. En smittskyddstopp pekar ut Norges största missar inför skolstarten. Sverige avvaktar – och skillnaderna i Norden är drastiska.

Teresa Küchler
Publicerad

Redan timmar före tolvslaget, på natten till i onsdags, ringlade sig köerna långa utanför nattklubbarna i danska städer som Köpenhamn och Århus.

Då kunde partysugna danskar inta de svettiga dansgolven för första gången sedan den 11 mars 2020, då statsminister Mette Frederiksen utannonserade den nedstängning av landet som för inomhusklubbar förblivit obruten sedan dess.