Bryssel låter inte brexit sabotera kampen mot terrorn

Flaggorna vajade på halv stång utanför EU-kommissionen i Bryssel, en stad som för varje nytt terrordåd påminns om attackerna mot flygplatsen Zaventem och en tunnelbanestation för ett år sedan. EU-institutionerna underströk att länder måste samarbeta mer för att stoppa terrorismen.

Publicerad
Flaggor på halv stång utanför EU-kommissionen i Bryssel på tisdagen.

Flaggor på halv stång utanför EU-kommissionen i Bryssel på tisdagen.

Foto: Virginia Mayo/AP
Annons

BRYSSEL Videoklippen på konsertbesökarna i Manchester som flyr nerför läktarramper och trappor för att ta sig ut ur arenan, påminner också alla som varit med om ett terrorattentat om paniken och längtan efter att få bar himmel över huvudet – samma slags bilder spreds på människor som sprang för livet ut ur den bombade flygterminalen eller upp ur underjorden vid tunnelbanan i Bryssel.

Jag var själv på Zaventem flygplats vid tidpunkterna för bomberna, och minns att det inte var förrän alla vi som var fast inne i terminalen och inte hade någonstans att fly vid smällen hade evakuerats ut till en landningsbana, som jag kunde andas ordentligt, Jag visste då att jag kunde lägga benen på ryggen och fly ut på en åker, in i en skog eller by. Drönare kan de väl inte ha ändå, terroristerna, så att de kan skjuta mig från himlen? tänkte jag.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons