Är nya C-ledaren bara en rebound?

Centerns valberedning har presenterat Muharrem Demirok (C) som förslag till ny partiledare.
Centerns valberedning har presenterat Muharrem Demirok (C) som förslag till ny partiledare. Foto: Emma-Sofia Olsson

PODD | Det blir Muharrem ”Murre” Demirok som föreslås ta över som ny partiledare för Centerpartiet. Valberedningen lyfter fram att han är ”öppen och lyssnande” i sitt ledarskap. Men vad vill han egentligen med partiet?

SvD
Publicerad
Annons

Det var tre kandidater som ställdes mot varandra och en efter en föll de andra bort. Processen har bitvis beskrivits som hård och smutsig. Varför blev det tillslut Muharrem Demirok?

Muharrem Demirok, 46 år, valdes in i i riksdagen i höstas och fick uppdraget som utbildningspolitisk talesperson. Uppväxt i Vårby gård utanför Stockholm, boende i Linköping, och med lång erfarenhet som kommunalråd där såväl som andra uppdrag inom Centern. När han nu förelås ta över som ny partiledare efter Annie Lööf beskriver han uppdraget som hedrande. Men hur länge kommer han få sitta?

På en kvart får du veta vem Muharrem Demirok egentligen är, och vad han vill med partiet. Dessutom får du veta vad grejen är med den mystiska marijuanakakan. Med Henrik Torehammar, inrikespolitisk kommentator och Erik Nilsson, politikreporter.

Efter reklamen visas:
Är nya C-ledaren bara en rebound?

Lyssna på Dagens story

Dagens story produceras av Svenska Dagbladet och distribueras av Acast. Förutom att lyssna här på SvD.se kan du även höra podden i följande kanaler:

Hitta podcasten genom att söka efter ”Dagens story” – eller klicka på länkarna.

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons