Inte ens undergången kan rubba Quasimodo

Sanna Hultman, Lena B Nilsson, Malin Morgan, Jonas Sjöqvist, Shada Sulhav och regissören Jens Ohlin, som här hoppar in i ett sångnummer istället för Nina Haber.
Sanna Hultman, Lena B Nilsson, Malin Morgan, Jonas Sjöqvist, Shada Sulhav och regissören Jens Ohlin, som här hoppar in i ett sångnummer istället för Nina Haber. Foto: Mats Bäcker

En nyskriven pjäs på temat undergång låter kanske som en dyster vårstart för Folkteatern i Göteborg, som hotas av kraftig hyreshöjning. Men ”Quasimodo” är en komedi – och stödet för kulturlivet runt Järntorget är stort.

Anna Ångström
Publicerad
Annons

Om fyra veckor går jorden under. Vad gör vi då? Regissören och dramatikern Jens Ohlin låter rätt uppsluppen när han talar om temat för sin nya pjäs ”Quasimodo” som han sätter upp på Folkteatern i Göteborg, hans tredje samarbete där efter ”Marie Antoinette” och succén ”Misantroperna” 2020.

– Det handlar om hopp och hopplöshet, en slags problematisering av undergångsprofeter och de som inte alls tror på undergången. Men det är inte Pär Lagerkvist-dystert utan en komedi med sång och dans, berättar Jens Ohlin.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons