Vad händer nu när den finska gränsen har stängts?

PODD | Mobiliseringen i Ryssland har fått hundratusentals män att lämna landet. Bilköerna har ringlat långa och folk har till och med flytt på cykel. Finland har blivit vägen in i EU. Men nu är den gränsen stängd. En gräns som är känsolmässigt laddad för många finländare.

SvD
Publicerad
Annons

De baltiska länderna och Polen hade redan stängt möjligheten att passera gränsen med ryska turistvisum. Det landet som fortfarande höll öppet var Finland, men efter Putins besked om mobilisering blev frågan akut för den finländska regeringen. Trycket vid gränsen hade ökat markant och bara under fyra dagar så kom över 30 000 ryska medborgare in i landet. I förra veckan kom beslutet att stänga gränsen. Hur kommer det sig att landets långa gräns mot Ryssland väcker så många känslor?

På en kvart får du veta hur debatten låter just nu i Finland och hur det ser ut längs den finsk-ryska gränsen. Med Fredrik Häggman, journalist på Hufvudstadsbladet och Karin Thurfjell, reporter på SvD.

Efter reklamen visas:
Vad händer nu när den finska gränsen har stängts?

Lyssna på Dagens story

Dagens story produceras av Svenska Dagbladet och distribueras av Acast. Förutom att lyssna här på SvD.se kan du även höra podden i följande kanaler:

Hitta podcasten genom att söka efter ”Dagens story” – eller klicka på länkarna.

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons