Kontroversen över – stjärnan tillbaka

Kane och Lukaku hör till favoriterna i skytteligan – kan svenske Isak utmana?
Kane och Lukaku hör till favoriterna i skytteligan – kan svenske Isak utmana? Foto: Peter Wixtöm/TT, Bruno Fahy/TT, TT

Stora spelare avgör stora matcher. Varje EM-nation är beroende av en skyttekung för att kunna gå långt i turneringen. Kan blågule Alexander Isak ta plats bland de breda gossarna i straffområdet? SvD listar sju tänkbara skytteligavinnare.

Publicerad
Annons

Inte sedan Gunnar Nordahls dagar i Italien har Serie A sett en sådan stark centertank som Romelu Lukaku. Redan som 13-åring hemma i Antwerpen var han större än vuxna domare, vilket kunde få mamma Adolphine att ta fram sonens födelseattest för att få slut på snacket.

Det har fortsatt snackats gott om den 191 centimeter långe och 93 kilo tunge anfallaren, som fick se sin pojkdröm gå i uppfyllelse när han debuterade för Anderlecht, klubben där svenskar som Thomas Nordahl och Pär Zetterberg spelat. Lukaku steg på allvar mot stjärnorna under en låneperiod i Everton och blev sedan kvar på Goodison Park där han gjorde mål i 50 procent av matcherna. Det har han fortsatt med i Milano. Får han bara rätt bollar i djupled finns det ingen som kan stoppa den belgiska stridsvagnen, som vänder lika snabbt åt båda håll. I premiären mot Ryssland slog Lukaku till direkt med två mål.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons