Vaccinerade smittas av deltavarianten

Israel återinför inreseförbud från ett antal högriskländer och karantänskrav för israeler som kommer hem från utlandsresor. 250 polismän ska rekryteras för att se till att kraven efterlevs.
Israel återinför inreseförbud från ett antal högriskländer och karantänskrav för israeler som kommer hem från utlandsresor. 250 polismän ska rekryteras för att se till att kraven efterlevs. Foto: Sebastian Scheiner/AP

Oron ökar i Israel för en ny smittvåg. I måndags registre­rades fler nysmittade än någon gång sedan april. Nu rekommen­deras alla från 12 år att vaccinera sig, samtidigt som testcenter kan öppnas igen.

Publicerad
Vaccinen ger ett starkt skydd mot att smittan av delta-varianten leder till allvarlig sjukdom.

Vaccinen ger ett starkt skydd mot att smittan av delta-varianten leder till allvarlig sjukdom.

Foto: Sebastian Scheiner / TT NYHETSBYRÅN
Annons

I Israel har livet i stort sett återgått till det normala. 5,15 miljoner av landets 9 miljoner invånare har vaccinerats med dubbla doser och ytterligare 833 000 har varit sjuka i covid-19 och till­frisknat. Men smittskyddsexperter har hela tiden sagt att även barn måste vaccineras för att verklig befolknings­immunitet ska kunna uppnås.

På måndagen registrerades 88 nya smittade. Det är det högsta talet sedan april. Mellan 22 maj och 20 juni upptäcktes totalt 564 nya fall i landet. Av dessa var 385 ovaccinerade, 13 hade vaccinerats med en dos och 165 hade vaccine­rats med två doser. Det betyder att 29 procent av de nysmittade utgjordes av full­vaccinerade.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons