ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Regeringen får bakläxa – innan förslaget är lagt

Riksdagen begär en ny utredning, inom tre månader, från inrikesminister Mikael Damberg (S) om lagen som är till för att bevaka utlänningar som anses utgöra hot mot säkerheten i Sverige. Arkivbild.
Riksdagen begär en ny utredning, inom tre månader, från inrikesminister Mikael Damberg (S) om lagen som är till för att bevaka utlänningar som anses utgöra hot mot säkerheten i Sverige. Arkivbild. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Riksdagen räknar redan på förhand med att underkänna regeringens aviserade proposition om striktare kontroll av utlänningar som anses vara säkerhetshot.

Inrikesminister Mikael Damberg (S) krävs på en ny utredning – före sommaren.

Lars Larsson/TT
Publicerad

– Majoritetens tålamod är förbrukat, nu säger vi att en sådan här utredning ska tillsättas inom tre månader. Det är ganska ovanligt att vi gör det, att vi datumsätter, säger Johan Forssell, rättspolitisk talesperson för Moderaterna.

Begäran finns i ett tillkännagivande som en majoritet i riksdagen, bestående av de borgerliga partierna samt SD, har ställt sig bakom. Den följer på ett liknande tillkännagivande från riksdagen i maj förra året med krav på en ny utredning, som regeringen inte har svarat på.

Laddar…