Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Design

Fem höjdpunkter på möbelmässan i Milano

Möbelmässan i Milano är inredningsbranschens självklara höjdpunkt. Här är fem saker vi ser fram emot på den 56:e upplagan som pågår mellan 4 och 9 april.

Text: Fabian Midby - 3 april 2017
Annons

Passeggiata by Airbnb
Uthyrningsinnovatören har på senare år blivit en spelare att räkna med i Milano. Den här gången kurerar Martina Mondadori Sartogo deras projekt som tituleras Passeggiata: An Airbnb Experience of Milan. Det är exakt vad det låter som, en upptäcktsfärd genom stadens mindre utforskade områden och byggnader. Basen för deltagarna är 1400-talshemmet Casa degli Atellani, därifrån kommer de att få ta del av stadens gömda skatter som inspirerat projektets kreativa hjärnor.

Annons
Annons
Chefdesignern Jonathan Anderson

Chefdesignern Jonathan Anderson

BRIXX by Lorenza Bozzoli
DEDON har tillverkat utomhusmöbler i högsta kvalitet från sin bas på Filippinerna sedan 1990. Inför årets mässa så har man anställt lokal förmåga i form av Milanodfödda modedesignern Lorenza Bozzoli. Resultatet är företagets första serie stoppade och klädda möbler, perfekta för terrassen eller soldäcket.

Chefdesignern Jonathan Anderson

Loewe: This is Home
För tredje gången satsar spanska Loewe på Milano. Tänk sparsamt designat möblemang i ek från Yorkshire och spansk keramik. Klädesdesignern och modehusets chefsdesigner, Jonathan Anderson, har här strävat efter att uppnå det ultimata hopplocket av Loewes estetik och hantverkskultur.

AMISOL by Daniel Rybakken for Luceplan
Norska Daniel Rybakken har för italienska belysningsexperten Luceplan velat åstadkomma en ljussättning som täcker stort utrymme i liten form. En hängande lampa sprider och reflekterar ljus genom en tunn vit hinna eller spegel. Effekten är grandios, priset troligtvis likaså.

IKEA festival
Årets satsning från möbeljätten är lika stor och omfattande som förväntat. IKEA kommer att hålla till i ett varuhus i Lambrate-distriktet och bjuda på workshops, konstinstallationer och livemusik. Här kommer även deras nya samarbetsprojekt att presenteras, till exempel den efterlängtade kollaborationen ”Delaktig” med stjärndesignern Tom Dixon.

Salon del Mobile pågår mellan 4-9 april i Milano.
salonemilano.it/en/

Annons