”Vi bör planera infrastruktur ihop med Danmark”

Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) har före­slagit att en dansk-svensk infrastruktur­kommission ska inrättas. Vi stödjer detta förslag fullt ut, skriver författarna.
Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) har före­slagit att en dansk-svensk infrastruktur­kommission ska inrättas. Vi stödjer detta förslag fullt ut, skriver författarna. Foto: Drago Prvulovic/TT

Skåne och Öresundsregionen är livsviktiga transportstråk för exportindustrin. Otillräcklig utbyggnad och bristande underhåll av infrastrukturen är allvarliga hot mot framtida tillväxt. Ska morgondagens välfärd säkras behöver vi lyfta blicken. En dansk-svensk infrastruktur­kommission vore ett välkommet initiativ, skriver Per Bondemark och Michael Svane.

Publicerad
Annons

Med ett läge i utkanten av Europa och med långa avstånd till den globala marknaden är väl fungerande transporter helt avgörande för den skandinaviska export­industrins överlevnad. Särskilt viktig är den transportkorridor genom Skåne och Själland som knyter samman Skandinavien med den europeiska marknaden. Dessvärre finns det i dag både akuta brister i underhållet och flera kvarvarande flaskhalsar som allvarligt begränsar effektiviteten i detta transportstråk.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons