Allt fler handlar secondhand inför julen

Emmaus i Stockholm har noterat ökad försäljning sedan det återvunna plagget utsågs till Årets julklapp av HUI Research. Arkivbild
Emmaus i Stockholm har noterat ökad försäljning sedan det återvunna plagget utsågs till Årets julklapp av HUI Research. Arkivbild Foto: Jessica Gow/TT

Kanske får du något bättre begagnat av tomten i år? Secondhandhandeln noterar en strålande julhandel.

– Företaget som beställde julgåvor till personalen var en ny kundgrupp för oss, säger Björn Dreiwitz, som driver en secondhandbutik i Stockholm.

Britt-Marie Seibold/TT
Publicerad
Många secondhandbutiker vittnar om bättre julhandel i år än tidigare. Arkivbild.

Många secondhandbutiker vittnar om bättre julhandel i år än tidigare. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT
Annons

Det återvunna plagget har utsetts till Årets julklapp och kronprinsessan Victoria valde att gå på Nobelfest i mamma drottningens gamla klänning. Secondhandtrenden har fått draghjälp och är het i julhandeln.

– Försäljningen har jämfört med föregående år ökat med ungefär tio procent sedan Årets julklapp blev offentlig. Det går jättebra för oss och våra butiker rapporterar att de ser många nya kunder som inte varit där förut, så det är jätteroligt, säger Lotta Kökeritz, varumärkes- och kommunikationschef på Myrorna, som har 33 försäljningsställen runt om i landet och en webbshop.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons