Erik Bergin:”Shit storm” i Afghanistan hotar Bidens parti 2022

Erik Bergin
I Dover, Delaware, saluterade president Joe Biden tillsammans med hustru Jill och utrikesminister Antony Blinken (t v) på söndagen de amerikanska offren för torsdagens terrordåd i Kabul.
I Dover, Delaware, saluterade president Joe Biden tillsammans med hustru Jill och utrikesminister Antony Blinken (t v) på söndagen de amerikanska offren för torsdagens terrordåd i Kabul. Foto: Carolyn Kaster/AP

USA:s kaotiska reträtt från Afghanistan efter 20 års krig startar nästa amerikanska valrörelse. Republikaner kräver president Bidens avgång och försöker positionera sig inför kongressvalet nästa år – och bortom det 2024.

Publicerad
Mike Pompeo.

Mike Pompeo.

Foto: Andrew Harnik/AP
Annons

President Biden har uppfyllt löftet att avsluta kriget i Afghanistan. Ändå blev augusti en usel månad för president Biden och Demokraterna – en ”shit storm” för att använda ett amerikanskt kraftuttryck. De 13 amerikanska marinkårssoldater som omkom i torsdagens terrordåd i Kabul har satt igång vad som i praktiken är upptakten till valrörelsen inför kongressvalet i november 2022.

Demokraterna kontrollerar kongressen med minimal majoritet. Republikanerna har god chans att ta makten i åtminstone en av kamrarna, enligt de flesta politiska analytiker.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons