Så mycket dyrare har påskmaten blivit

Äggröra med tryffel, dill och forellrom. Kanske en favorit på påskbordet? Arkivbild.
Äggröra med tryffel, dill och forellrom. Kanske en favorit på påskbordet? Arkivbild. Foto: Jessica Gow / TT

Unna dig ett extra ägg. Snåla däremot in på laxen och grönsakerna på påskbuffén. Här är varorna på påskbuffén som blivit en riktig prisbomb.

Tobias Österberg/TT
Publicerad
Annons

Matpriserna har skjutit i höjden i takt med att inflationen rusat kraftigt de senaste månaderna. Nu ska dessutom många hushåll storhandla inför en av årets viktigaste kulinariska helger – påsken.

Den som tänker duka upp en rejäl påskbuffé får dock vara beredd på att gräva djupare i plånboken än vid samma tidpunkt förra året.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons