ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Skarp kritik: Spelbolagen låtsas att de inte förstår

Magnus Rydeving, rådgivare i spelberoendefrågor, menar att branschen låtsas inte förstå problemen då de spelberoende är en mycket lönsam grupp.
Magnus Rydeving, rådgivare i spelberoendefrågor, menar att branschen låtsas inte förstå problemen då de spelberoende är en mycket lönsam grupp. Foto: TT och privat

Bakom de svenska speljättarnas miljardvinster finns människor med spelberoende, något som Kindred, Betsson och Leo Vegas säger sig vilja åtgärda. Men experter tvivlar på sanningshalten i uttalandena.

Henning Eklund
Publicerad

Med en sammanlagd omsättning på nästan 6,4 miljarder kronor under det gångna kvartalet är Kindred, Betsson och Leo Vegas ekonomiska storspelare. Men de svenska speljättarna verkar i en bransch där det vilar familjetragedier bakom vinsterna. Den hårda kritiken kommer från Magnus Rydeving, som är rådgivare i spelberoendefrågor. I 15 år har han arbetat med spelberoende klienter och sett baksidan på nära håll.

– Branschen borde ha kommit längre i hållbarhetsarbetet. Nu intar de ofta en defensiv hållning där bolagen låtsas att de inte förstår. Och förklaringen till det är att spelberoende är en väldigt lönsam grupp, säger han.

Laddar…