Många bröllop – högt tryck på hindersprövning

Antalet bröllop mattades av under pandemin och den bröllopsboom som väntats under 2022 ser nu ut att bli verklighet. Arkivbild.
Antalet bröllop mattades av under pandemin och den bröllopsboom som väntats under 2022 ser nu ut att bli verklighet. Arkivbild. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix/TT

Den som ska gifta sig i sommar gör bäst i att ansöka om hindersprövning redan nu. I april ökade antalet ansökningar till Skatteverket avsevärt, vilket påverkar handläggningstiden.

– Många flyttade fram sina bröllop under pandemin, och nu verkar det finnas en uppdämd längtan att gifta sig, säger Vjera Catovic på Skatteverket.

Madeleine Bäckman/TT
Publicerad
Annons

Nära 6 000 ansökningar om hindersprövning fick Skatteverket in i april i år – en ökning på 35 procent jämfört med april i fjol. Normalt brukar handläggningstiden ligga på två veckor, men på grund av det höga trycket kan man behöva vänta längre på intyget.

– Handläggningstiden blir längre än vad den är idag. Därför går vi ut och uppmanar att söka i god tid. Hur mycket längre den blir är svårt att säga, säger Vjera Catovic, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons