Stjärnkocken om hysterin: Alla kan inte vara Frantzén

Kocken Sayan Isaksson utvidgar smakpaletten på Berns.
Kocken Sayan Isaksson utvidgar smakpaletten på Berns. Foto: Veronica Johansson

Från två stjärnor i Guide Michelin till konkurs. Nu växlar kocken Sayan Isaksson upp och tar in det thailändska köket i de anrika salongerna på Berns i Stockholm.

Anna Norström
Publicerad
Annons

Sayan Isaksson har varit en av landets mest inflytelserika kockar. Hans succérecept: japanska matlagningstekniker och svenska råvaror. Dessutom har Isaksson lagat två Nobelmiddagar, 2015 och 2016, och tävlat i Svenska kocklandslaget.

I 13 år drev han flera restauranger i byggnaden som tidigare huserade Jarlateatern i Stockholm. Två av dem, Esperanto och Imouto tilldelades varsin stjärna i Guide Michelin.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons