Till SvD.se
SvD Perfect Guide

”Det är normalt att gå ut i skogen och gråta”

Foto: Rickard L Eriksson

Prinsessan Märtha Louise trodde länge att hon var galen – uppmärksamheten hon fick var omöjlig att hantera och möten med människor blev massiva känslostormar. SPG träffar en prinsessa som går sin egen väg.

Text: Elin Liljero Eriksson - 9 februari 2020
Annons

De ljusbeklädda älgarna tränger igenom eftermiddagsmörkret på Brunkebergs torg. Det är strax före jul och jag står vid Jaume Plensas två och en halv meter höga staty av ett blundande kvinnoansikte på hotellet At six i väntan på norska prinsessan Märtha Louise. Hon är i Stockholm för att tala om sin nya bok Sensitiva barn. Sedan ska hon hem till döttrarna som är hos sin pappa, författaren och konstnären Ari Behn, och fira jul. Vad vi då inte vet är att om bara någon vecka kommer allt att förändras, då han, Märtha Louises före detta make och pappa till hennes tre barn, ska ta sitt liv. Och att juldagen 2019 för alltid kommer att vara en omskakande minnesdag. För döttrarna, för Märtha Louise, för det norska folket.

Mellandagarna täcks av rubriker då pressen – av prinsessan beskriven som den ärta som kan skava trots alla madrasser – är minst sagt aktiv kring henne.