Världens bästa restauranger

Välbeställd, hungrig och sugen på en upplevelse? Här är gastronomins topp tre.

Publicerad
Annons
Alamy
Foto: Alamy

1 / 3

Snart är det dags för Guide Michelin att dela ut sina hett eftertraktade stjärnor. Men det finns en rad andra restaurangutmärkelser, som The Worlds 50 best restaurants och Gault Millau. La Liste är just en lista som räknar samman betyg från 600 olika restaurangguider och recensionssidor och därmed får till den kanske mest rättvisa listan över världens bästa krogar. Här är deras topp tre:

Guy Savoy, Paris

Foto: Alamy

Guy Savoys flaggskeppsrestaurang öppnade redan 1980 och fick två Michelin-stjärnor 1985 och sin tredje år 2002. Elegant, väldigt franskt, relativt traditionellt och gör stora hål i plånboken. Men också en absolut uppvisning i den högsta gastronomiska skolan.

Annons
Annons

2 / 3

2. Le Bernardin, New York

Anrik restaurang i Manhattans Midtown, öppnad 1972 av Gilbert le Coze. Efter grundarens död 1994 tog Eric Ripert över och har lyckas hålla fast vid grundkvaliteten samtidigt som menyn följt med sin tid. Trots att inriktningen är havet är wagyu-biff en stående specialitet.

Annons
Annons

3 / 3

3. Nihonryori RyuGin, Tokyo

Seiji Yamamoto räknas som en av den japanska gastronomins främsta nytänkare, med sin mix av uråldriga traditioner och molekylär matlagning. Den tolv rätter stora avsmakningsmenyn handlar om att servera råvaror exakt när de är som bäst och perfekt mogna. Men så kostar menyn också
5 000 kronor per person. Utan dryck.

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons