Fredric Karén:Succé för Bob Dylan - trots frånvaro

Fredric Karén

Först var det Patti Smith som kom av sig i Konserthuset när hon skulle framföra Dylanlåten ”A hard rain's a-gonna fall”. Litteraturpristagarens stand in bad om ursäkt med orden ”jag är så nervös”. Publiken applåderade och efter ett kort avbrott kunde hon återuppta sången.

Sedan blev det succé igen, under festligheterna i Stadshuset, då USA:s ambassadör Azita Raji höll Bob Dylans tacktal. Ett tal som vid det här laget har citerats av hundratals medier världen över. Formuleringen: ”Att få Nobelpriset var lika sannolikt som att jag skulle befinna mig på månen”, lär bli klassisk.

Pisachock byttes till Pisaglädje när det visade sig att Sverige tagit ett rejält skutt uppåt i rankingen. Utbildningsminister Gustav Fridolin tror att Sverige kan ligga i topp i nästa mätning.

Skolan saknar dock inte utmaningar – ojämlikheten ökar och klyftan mellan utlandsfödda och andra är stor.

Vi gratulerar också Henrik Stenson som välförtjänt fick SvD:s bragdguld i tisdags. Den svenske golfaren belönas för sin osannolika sistarunda på The Open i somras då han vann efter en fantastisk uppvisning. Juryn tog också hänsyn till hans övriga starka resultat under året med bland annat seger på Europatouren.

Här har jag samlat några av guldkornen i SvD:s journalistik den senaste veckan. Fortsatt trevlig söndag!

Publicerad
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons