Sara-Märta Höglund:Dags för en ny våg av ledsna vuxna män

Sara-Märta Höglund
Jimmy Eat World hade ett kommersiellt genomslag i början av 2000-talet med albumet ”Bleed American”. I dag är bandmedlemmarna i 40-årsåldern, men gruppen släpper fortfarande skivor. Senaste albumet ”Integrity Blues” släpptes i oktober 2016.
Jimmy Eat World hade ett kommersiellt genomslag i början av 2000-talet med albumet ”Bleed American”. I dag är bandmedlemmarna i 40-årsåldern, men gruppen släpper fortfarande skivor. Senaste albumet ”Integrity Blues” släpptes i oktober 2016. Foto: Matt Thorpe
Publicerad
Publik när Henrik Berggren spelar på Hultsfredsfestivalen 2006.

Publik när Henrik Berggren spelar på Hultsfredsfestivalen 2006.

Foto: Fredrik Sandberg / TT
Annons

Jag vet inte om du minns sammandrabbningarna vid Sergels torg sommaren 2011, då ett stort antal så kallade beliebers intog torget för att manifestera sin kärlek till Justin Bieber samt uttrycka sin önskan om att popidolen skulle komma till Sverige. Några av de få emo-kids som vanligtvis uppehåller sig på platsen svarade då med ett ”hata Bieber”, varpå fullt verbalt krig utbröt. Enligt osäkra källor på forumet emocore.se ska en belieber också ha mosat sönder en stereoanläggning. Polis anländer till Plattan och tvingar isär de två grupperna. Men hade det här utspelat sig 2017 hade kanske, kanske emogruppen varit i majoritet – och bestått av 30-plussare.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons