Bayrare kan rita om Tysklands politiska karta

Markus Söder, CSU-topp och regeringschef i Bayern, ser på när den första öltunnan öppnas av Münchens borgmästare Dieter Reiter vid inledningen av årets oktoberfest, den 22 september.
Markus Söder, CSU-topp och regeringschef i Bayern, ser på när den första öltunnan öppnas av Münchens borgmästare Dieter Reiter vid inledningen av årets oktoberfest, den 22 september. Foto: Peter Kneffel/AP/TT

Det brukar räcka att fira in det bayerska delstatsvalet med öl och lokalpatriotism för konservativa CSU. Men årets oktoberfest lämnar en svår baksmälla hos partiet – som spås backa rejält och skaka om Tysklands bräckliga regeringsbygge.

TT TT
Publicerad
Annons

Bayerns regeringschef Markus Söder ser allvarlig ut på sin valaffisch. Och möjligen anas CSU:s desperation inför söndagens delstatsval i hans slogan: "Hembygd. Bevara vår bayerska livsstil. Söder fixar det!"

Den bayerska ekonomin går fortsatt som en klocka, med en arbetslöshet på tre procent. Opinionsmätningar ger CSU 33–35 procent av rösterna, siffror som borde göra vilken politiker som helst i Europa avundsjuk.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons