Till SvD.se
SvD Perfect Guide

5 vanliga misstag du gör när du flyger

De flest av oss har våra rutiner när vi flyger. Men hur bra är de egentligen? Magasinet Forbes skribent Alexandra Talty har bott utomlands i över fem år och är en van globetrotter. Hon samlade fem vanliga misstag som resenärer gör. Kolla in listan, som Expressens Allt om resor först rapporterade om, här:

Text: SvD Perfect Guide - 11 maj 2018
Annons

1. Du växlar pengar på hemmaplan

Enligt Alexandra är det en av de vanligaste misstagen resenärer gör. Satsa istället på ett bankort som inte har dyra uttagsgifter och att ta ut pengar när du är på plats. Och undvik bankomaterna vid flygplatsen, de tenderar att vara dyrare.

2. Du går ombord utvilad

Går du ombord utmattad kan du somna så fort planet lyfter från marken. Och vad är ett bättre sätt att fördriva tiden på än att sova?

3. Du använder en nackkudde

Dessa ser man överallt på flygplatser. Men enligt Alexandra är de bara i vägen. Hon tipsar istället om att rulla ihop en jacka eller halsduk och luta sig mot den. Nackkudden blir bara ytterligare bagage att släpa med sig.

4. Du tar med för många böcker

Många oroar sig över att bli sittande och inte ha något att läsa. Men skippa att packa ner extraböcker. Istället föreslår hon e-böcker samt en eller två pocketböcker.

5. Du packar bara receptbelagda mediciner

Självklart ska du ta med dina viktiga mediciner som kräver recept. Men enligt Alexandra är det många som glömmer att packa de vanliga pillren, som hudvärkstabletter eller allergitabletter. När man kommer till nya platser kan det vara svårt att hitta rätt.

Annons