Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Resa

Anders Ygeman: ”Jag tar alltid med kokta ägg på flyget”

Anders Ygeman är gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen.
Anders Ygeman är gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen. Foto: Socialdemokraterna

Vilken stad lever inte upp till sitt rykte och är flyg att föredra framför tåg? Vi har pratat med politikern Anders Ygeman om hans resevanor.

Text: Gabriella Kvarnlöf - 27 december 2017
Annons

Hur många resdagar har du per år?
– Mellan 70 och 100 dagar.

Vart reser du oftast?
– Runt om i Sverige, jag har varit i alla län flera gånger. Förut var jag ju inrikesminister och nu är jag gruppledare i riksdagen, då blir det mycket resor inom landet. Utomlands blir det oftast resor till Bryssel eller Luxemburg.

Flyg eller tåg?
– Om jag får välja blir det tåg. Men ibland så måste man flyga.

Vilken är din favoritflygplats?
– Singapores Changi. Det finns ett stort utbud av butiker och de sätter verkligen resenären i fokus. Du kan till exempel snabbsova i små hotellrum, äta på mängder av matställen eller ta ett snabbtåg in till staden om du bara är här på en mellanlandning.

Vilket är ditt favorithotell?
– Slussens Pensionat på Orust, som kombinerar en grym miljö med bra liveband på sommaren. Jag har sett både Moneybrother och Peps Persson här. Det ligger precis vid vattenbrynet och är ett helt underbart ställe som jag besökt många gånger.

Vad har du alltid i handbagaget?
– Brusreducerande lurar. Paddan såklart. Jag brukar också ta med kokta ägg för att äta dem på planet om jag åker ett morgonflyg.

Vad brukar du läsa under flighten?
– Oftast min kalender, jag passar på att sortera i den. Sen drar jag igenom lite mejl. Har jag tid över läser jag en bok, senast Emma Frans bok Larmrapporten.

En stad som lever upp till hypen?
– Paris. Jag har varit där säkert femton gånger. Jag gillar staden för att den fortfarande är sig själv, den ändrar inte på sig eller försöker smälta in. Man får acceptera den som den som den är. Den gör sig inte till.

Och en som gjorde dig besviken?
– Luxemburg. Det finns inte så mycket att göra där. Det är fint att besöka den en gång, men är man där ofta så blir den ganska grå och trist.

Annons